U cilju optimizacije kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, bitni su efikasni sistemi za filtriranje. Zavisno od modela, vazduh u klima uređaju se prečišćava od grubih nečistoća i prašine u nekoliko koraka (stepeni).

Svaki klima uređaj ima najmanje jedan filter. Vazduh se prilikom prolaska kroz unutrašnju jedinicu filtrira (mehanički, antialergijski…), osvežava raznim filterima sa mirisima i reguliše se njegova relativna vlažnost. Neki uređaji opremljeni su i tzv. jonizatorom što osigurava dodatni kvalitet vazduha.

Klime filteri

Tip samog filtera zavisi od vrste klima sistema. Postoje od običnih mehaničkih – fungicidnih, elektrostatskih -antialergijskih, aktivnih – ugljičnih.

Kvalitet filtera se meri u postocima zadržavanja čestica, na osnovu veličine i količine čestica koje zaustavlja, količine vazduha u m³ koji prolazi kroz sam filter.

Korišćenjem prirodnih materija, vazduh se filtrira i odstranjuju se i najsitnije čestice, kao što je buđ. Plazma filter uklanja čak i najmanje čestice iz vazduha i obezbeđuje čist vazduh u prostoru.

AKTIVNO UPRAVLJANJE VAZDUHOM za čist i zdrav vazduh

FILTER ZA PRAŠINU

Svi sobni klima uređaji standardno su opremljeni velikim, perivim plastičnim filterima koji prekrivaju ceo razmenjivač toplote. Tako se vazduh već na samom ulasku prečišćava od grubih nečistoća i čestica prašine. Da bi se ovi dobri efekti mogli trajno održati, filteri moraju redovno da se peru sapunicom.

IAQ-FILTER

Iza inteligentnih IAQ filterskih sistema za postizanje visokog kvaliteta vazduha, krije se ideja da se vazduh efikasno prečišćava materijama koje se mogu naći u prirodi. Na ovaj način, nečistoće mogu lako da se odstrane iz vazduha, pa vazduh u prostoriji ostaje čist i zdrav. Osim toga, deodorišuća svojstva osvežavaju vazduh, pa tako nema nikakvih šansi za razvoj buđi.
» Deodorišuće delovanje
» Efikasno protiv prašine i nečistoća
» Deluje efikasno protiv buđi

AKTIVNI UGLJENIČNI KATEHINSKI FILTER

Za modele iz Mirai serije postoji mogućnost da se standardni filter za prašinu naknadno opremi aktivnim filterskim trakama premazanim ugljeničnim katehinom.

SUPER JONIZATOR

SUPER jonizator koji, dodatno uz plazma filter, aktivno deluje protiv nečistoća. Sićušni joni, veličine jedva hiljaditog dela nanometra, okruže neželjenu česticu i na taj način je učine neškodljivom.

Elektrostatičko izdvajanje pri prečišćavanju vazduha ostvaruje se u tri koraka:

» U prvom koraku čestice prašine primaju električni naboj
» Te čestice s električnim nabojem ostaju zatim prilepljene za kolektor
» Redovnim pranjem sapunicom, čestice prašine koje su se na taj način uhvatile mogu da se uklone s kolektora
„SUPER joni“ dodatno pozitivno utiču na elastičnost i sadržaj vlage u epidermu. SUPER jonizator je ekskluzivno ugrađen u modele Super Daiseikai 8 i zajedno s visokoefikasnim plazma filterom garantuje savršenu i čistu klimu u prostoriji.

PLAZMA FILTER

visoko efikasno električno prečišćavanje vazduha
Plazma filter predstavlja električni prečistač vazduha koji radi u dva stepena. On garantuje filtriranje najsitnijih čestica i pritom postiže efikasnost koja ne može da se postigne uobičajenim sistemima za filtriranje, jer su njegove elektrostatičke ćelije u stanju da odstrane do 99% svih štetnih materija. Filter za prašinu Filter prasina

Uklanja prašinu i čestice iz vazduha kako bi osigurao konstantantan dovod čistog vazduha. Jednostavno se održava; pranjem ili usisavanjem.

Filter za pročišćavanje vazduha Filter pročišćenje

Filter za pročišćavanje vazduha sakuplja najmanje čestice prašine i grinje veličine 0,01 mikrona i sprečava širenje bakterija i virusa. Filter ima dvije strane sa zračnim-elektrostatičnim filterom sa prednje strane i filterom sa aktivnim ugljenom sa zadnje strane. Filter za pročišćavanje zraka uvek je kombiniran sa normalnim filterom.

Fotokatalitički filter Filter fotokaliktički

Ovaj filter je antibakterijski i deodorirajući filter koji uspešno razbija dim cigarete, te također zaustavlja razvijanje bakterija, virusa i mikroorganizama nakupljenim u filteru. Fotokatallitički filter uvijek dolazi u kombinaciji sa filterom za pročišćavanje zraka.